Разширено търсене

Новини

« Обратно

БАИ подкрепя участието на български компании в GITEX - най-голямото технологично изложение в Близкия Изток

07 октомври 2017

 

8 български компании ще участват в GITEX - най-голямото технологично изожение в Близкия Изток. То ще се проведе от 8 до 12 октомври в Световния търговски център в Дубай, ОАЕ.
Българските участници са Spy my music, Embrioo, Printivo, Vantage School, Out2Bound, Proznanie - Vedamo, Playground Energy и IRZ Solutions. Те са от сектори ИТ, образование, медицина, VR Games, мобилни приложения, технологии за умни градове, облачни услуги.
Два от българските старт ъп-а са спечелили участие в щанда на Министерството на иновациите и високите технологии в Дубай.
Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции подкрепят участието на българските стартиращи компании чрез наем на пространство и щанд по време на изложението. Те ще имат възможност и да намерят партньори в рамките на изложението.
Участието в събитието ще допринесе за добрия имидж на България като привлекателно място за инвестииции и ще подпомогне промотирането и позиционирането на страната ни, като потенциален иновационен хъб на Балканите. Основна цел пред българската държава е да намери инвеститори в основните сектори по ИСИС по време на GITEX. На световното изложение ще вземе участие и Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, емир на Дубай.
Очаква се изложението да привлече над 900 стартъп компании от 80 страни и над 250 инвеститори от 35 страни. Програмата включва провеждането на конференции, работни сесии, интервюта, практически състезания  и двустранни срещи.