Разширено търсене

Новини

« Обратно

БАИ ЩЕ ПРЕДСТАВИ НА СЪР РИЧАРД БРАНСЪН ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ НА СВОИ ПАРТНЬОРИ

20 април 2017

Всичко е в ръцете на предприемчивите хора в България, които ще имат възможността да представят своя проект пред сър Ричард Брансън и ако следваме логиката и ефектите, които са се получили след среща с него в други държави, очакваме осъществяване на голяма инвестиция.  Това каза  изпълниелният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев на пресконференция по повод публичната лекция, която световноизвестният предприемач и филантроп сър Брансън ще изнесе в София на 19 май 2017 г. в зала 1 на НДК.

В пресконференцията участваха Тим Буйсерет - директор на „Международната търговия и инвестиции“ към Британското посолство у нас и  Момчил Кръстев - директор на Архвенчър, организатор на посещението на един от най-успешните предприемачи в света. Българската агенция за инвестиции /БАИ/ е съорганизатор на събитието.

При посещението на сър Брансън БАИ ще му представи  инвестиционни проекти на свои партньори.  Надяваме да покажем какво можем и един лидерски проект в сферата на иновациите да се реализира с подкрепата на сър Ричард Брансън, обясни Стамен Янев. Той допълни, че това е възможност да отличим България като сериозна дестинация за правене на бизнес, за инвестиции и социален тип бизнес, който да решава проблеми на хора в неравностойно положение. Стамен Янев каза още, че за успешния предприемач голямото богатството може да е символ на успеха. Но с голямото богатство върви и огромната отговорност. Отговорността за Ричард Брансън означава да инвестира пари в бизнеси, да създава работни места да наема хора, но и да отделя пари за решаване на социални и екелогочни проблеми, които могат да направят света по-добро място за живеене.

Лекцията на сър Ричард Брансън в София  е насочена към предприемчивите хора, защото той е символ на предприемчивостта и предприемачеството. Искаме тази публична лекция да бъде вдъхновяваща за младите в България и се надяваме тя да бъде полезна за  много  хора, решили да създават интересни бизнеси в България или по света, каза Момчил Кръстев. Намерението на организаторите е с тази визита и с организиране на други срещи с  личности от ранга на г-н Брансън да се повиши  имиджът на България в международен план.