Разширено търсене

Новини

« Обратно

Миниcтъp-пpедcедателя Oгнян Геpджиков откри изложба на художника д-р Светлин Абаджиев в БАИ

10 февруари 2017

Проф. Огнян Герджиков, Министър Председател на Република България откри в Българска агенция за инвестиции,  изложба „Живопис“ на д-р Светлин Абаджиев, под надслов  „Изкуството среща бизнеса.

Експозицията представя 18 абстракции, създадени в различни творчески периоди , в които творецът пресъздава различни сюжети,пречупени през неговия мироглед. Изложбата бе организирана от Българска агенция за инвестиции и събра представители на бизнеса и институциите, които да се потопят в неповторимите багри от цветове,отразени в платната на твореца.

„Българска агенция за инвестиции е целеустремена да привлича все повече и повече инвеститори.  Надяваме се, че с това събитие ще помогнем  на бизнеса да се срещне с изкуството, както и с изкуство да подходим към бизнеса. Очаквам, че тази изложба ще даде начало, в неформална среда  да разменяме идеи за бизнеса и как България да става едно по-добро място за инвестиции “, заяви Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

На събитието присъстваха още г-н Любомир Ганчев, Зам.-министър на икономиката, инж. Пламен Панчев, Директор на "Тракия икономическа зона", представители на институциите, български и чуждестранни инвеститори.

 

Светлин Абаджиев е  доктор по културология от ЮЗУ “ Неофит Рилски“-Благоевград. Участвал е в десетки изложби в страната и чужбина.  Член е на Съюза на учените в България и на сдружение „Македония Арт“. Носител е на наградата на Сдружение „Македония Арт“ за 2010г.

Изложба „ЖИВОПИС“ на д-р  Светлин Абаджиев в сградата на Българска агенция за инвестиции ще продължи един месец. Всеки желаещ може да я посети и да закупи картина от известния български художник.