Разширено търсене

Новини

« Обратно

Министър Караниколов направи първа копка на новия склад на „Ролпласт Груп“ АД на стойност 7 млн. лв.

19 април 2018

Първа копка на проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на „Ролпласт Груп“ АД, се състоя на 19.04.2018 г. в производствената база на компанията в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на проекта, е в общ размер на 7 мил. лв. Тя включва изграждането на нов склад на едро, склад за готова продукция и административна база.

Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в церемонията по първа копка на разширяващата се производствената база на „Ролпласт Груп“ АД. На събитието присъстваха Анна Радовскла, Главен секретар на БАИ, изпълнителният директор на компанията Стоян Николчев, кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

Министър Караниколов поздрави инвеститорите за отличните резултати и за успешно им позициониране в България и извън пределите й.

„Вярвам, че усилията, които ние от своя страна сме положили – да създадем благоприятна за бизнеса среда, да изградим условия и мерки, които да са в помощ на инвеститорите, са допринесли за Вашето развитие“, каза министърът. Той допълни, че все повече фирми решават да разширят производството си в страната ни, което е знак, че икономическите процеси се развиват успешно.

След цялостната реализацията на проекта, най-големият производител на на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България ще разполага с 32 000 кв. м производствена база.

 

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. През  2016 г. Ролпласт разширява продуктовата си гама като започва производство и на дървени прозорци и врати. Фирмата има производствена база с обща площ от 32 000 кв.м., През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).