Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев:„БАИ работи да бъде мост между бизнеса, предприемачеството и науката“

14 ноември 2017

"Стремим се да улесним двустранния контакт между инвеститори и стартиращи компании. Предлагаме да създадем  платформа в сайта на БАИ за улеснен двустранен  контакт  между инвеститори (бизнес ангели) и стартиращи компании, бюлетин с налични финансирания за стартиращи предприятия и подкрепа за развитие на местни стартиращи компании във всеки един от регионите по ИСИС.

Чрез вече подписани меморандуми с институти, университети и  бизнес организации, както и   организиране на срещи между старт-ъп асоциацията в България с различни клъстери в страната,чуждестранни търговски камари и палати, очаквам че БАИ ще е мост между бизнеса, предприемачеството и науката и ще помогнем за успешното  развитие на стартиращите компании в България". Това заяви Стамен Янев, Изпълнителен директро на БАИ по време първи панел "Менторство и развиване  на предприемаческата среда" на конференцията „Предизвикателствата пред стартиращия бизнес", организирана от Министерство на икономиката и в-к Банкер.

По време на своето участие г-н Янев представи  и възможностите за финансиране, които различните Оперативни програми в подкрепа на българската икономика.