Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев направи първа копка на новия склад на „Практикер“ в гара Елин Пелин

06 юли 2017

 

Символична първа копка направиха председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев,  кметът на Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов и Стамен Янев, Изпълнителен директор на БАИ, след като бе отслужен тържествен водосвет.

 

„Видеолукс Холдинг“, собственик на вериги магазини Технополис и Практикер, започна днес изграждането на нов склад в гара Елин Пелин. Новата сграда ще разшири настоящия склад на компанията, заемащ повече от 20 000 кв. м., с допълнителни 10 500 кв. м.

Проектът, продиктуван от динамичното развитие на двете вериги, ще обслужва складовата дейност на магазините им и ще подпомага онлайн търговията на компанията. Новият склад ще бъде изграден върху собствен терен на компанията.

В обекта ще бъдат обособени две основни функционални части: бърза зона за подово складиране и зона за дълготрайно стелажно складиране. Проектът включва директна връзка към административно-битовата зона на съществуващата сграда и директна връзка между складовите зони на старата и новата сграда. Очаква се строежът да приключи за срок от приблизително 5 месеца, като за изпълнение на проекта е избрана фирма Бараж Груп.

Непосредствено след първата копка на обекта, управителите на „Видеолукс Холдинг“ и кметът на общината връчиха официално дарение на средно училище „Васил Левски“ в гр. Елин Пелин. Компанията оборудва две нови зали в училището с 23 компютърни конфигурации, състоящи се от компютър, монитор, мишка и клавиатура, и два лаптопа. Дарението цели да повиши технологичните познания и грамотност на децата и да улесни учебната им дейност.

 

ЗА КОМПАНИЯТА

Българската компания „Видеолукс Холдинг“ е собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис.“ През 2014 г „Видеолукс Холдинг“ придобива целия бизнес на „Практикер” в България. „Практикер“ е специализирана верига хипермаркети за дома и градината, предлагаща над 50 000 артикула в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг. Веригата „Практикер“ до момента управлява 10 хипермаркета в страната. Новият склад на „Практикер“ ще бъде допълнение към склад Технополис, създаден през 2007 г.