Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев обсъди с Н. Пр. Закия Ел Мидауи възможности за привличане на инвестиции от Кралство Мароко

11 април 2017

Срещата между Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) и  Н. Пр. Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко в Република България се проведе на 11 април 2017 г. от 15:00ч. в Конферентната зала на Българска агенция за инвестиции.

Г-н Янев сподели, че страната ни предлага много възможности за инвестиции и сътрудничество между двете държави. Най-актуалните сектори за инвестиции в България през последните години са: автомобилен, ИТ и индустрия.

Посланикьт на Кралство Мароко разказа, че до момента на своя престой в страната ни /от м. ноември 2016г./ е осъществила поредица от срещи с държавни институции – Министерство на икономиката, Министерство на туризма, Министерство на културата и с Председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов. Г-жа  Ел Мидауи  разказа за икономическото развитие на Мароко, който е един от водещите инвеститори в Африка, както и с много природни ресурси - нефт и газ, на по-ниски цени, като изтъкна и  стратегическото местоположение и близостта на страната  до Европа.

Стамен Янев предложи да се работи в посока на по-тясно сътрудничество и привличане на инвестиции чрез подписване на Меморандум за сътрудничество между Българска агенция за инвестиции и подходящ партньор от мароканска страна. Изпълнителният директор на БАИ изтъкна, че агенцията е член на WAIPA и е в Управителния съвет. Обмисля се в бъдеще да се организират бизнес срещи между двете страни, развитие на туризма, търговията и инвестициите между двете държави.