Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев откри нови производствени мощности на "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД

12 април 2017

„IMI BULGARIA  са визуализирано решение на моята формула Лидерство=Иновации+Инвестиции и очаквам да бъдат основа за развитие на автомобилната индустрия в региона. Тази инвестиция е образец на добрите резултатите от съвместната работа между институциите с инвеститора“, с тези думи Стамен Янев приветства присъстващите на официалното откриване на новите производствени мощности и административна част на компанията "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД (IMI BULGARIA).

На събитието присъстваха Ерик де Кандидо, изпълнителен директор на IMI България, Жил Бернар, управител на IMI България, Лъчезар Борисов, Заместник-министър на икономиката и Иван Гавалюгов, кмет на Община Ботевград.

Заместник-министър Лъчезар Борисов изтъкна, че това е поредната инвестиция в Ботевград на IMI BULGARIA, която ще даде възможност на още 400 души да започнат работа. Той допълни, че най-големият капитал и предимство на България са хората, квалифицираната и работоспособна работна ръка, която е гаранция за успеха на всеки инвеститор. „Разкриването нови работни места в тези производства ще имат сериозен социално-икономически принос не само на регионално, но и на национално ниво“, допълни заместник-министър Борисов. Той подчерта, че резултатите, които се постигат от инвеститори съвпадат с целите на Министерство на икономиката и създават високи нива на добавена стойност за българската икономика, както и приносът за експорта и въвеждането на нови технологии.

От своя страна Жил Бернар, управител на IMI България посочи, че инвеститорът е избрал България не заради евтината работна ръка и местоположението, а заради квалифицираните инженери и технолози. „Талантливите български мениджъри гледат в правилната посока, компанията разчита на тях, а хората са основният ресурс, заради който се спряхме на България. Нашата успешна история в страната ще продължи със сградите, които откриваме днес“, допълни той.

Кметът на града Иван Гавалюгов посочи, че гражданите на Ботевград оценяват инвестицията и огромното й значение за града. „IMI България диктува модата в производството и трудовата култура. Радвам се, че служителите на компанията убедиха собствениците, че Ботевград е правилното място за инвестиции“, каза още той. По думите му това е добър пример и ще допринесе за повече инвестиции и привличане на  високотехнологични и екологични производства.

 

През 2016 г. Интегрейтид Микро-електроникс България“ ЕООД получава сертификат за инвестиция клас А за проекта „Разширение и оптимизиране на технологичните и логистични мощности в гр. Ботевград. Инвестицията е в размер 7.63 млн. лв., а проектът предвижда закупуване на три нови производствени линии за асемблиране на модули и съпътстващи машинни модули, като след завършване на проекта производственият капацитет ще се увеличи с 20-25%. Произведените изделия представляват електронни модули, които се използват в автомобилната, индустриална и битова електроника.