Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев откри Третата годишна среща на Сдружение „Клуб Отбранителна индустрия“

01 март 2018

По случай третата година от създаването на Сдружение „Клуб Отбранителна индустрия“ , Стамен Янев представи възможностите за инвестиции  в България пред присъстващите членове.

Гости на събитието бяха  Ярослав Камас- зам.Посланик на Чешката Република в България, Петър Денев- зам. председател на БСК, Пламен Панчев- Съуправител на "Тракия икономическа зона", представители на НКИЗ и Веселин Василев, председател на УС на Клъстер за аерокосмически технологии (КАСТРА).

 

„Целта на БАИ е да представяме България, като успешна инвестиционна дестинация, както и да подпомагаме инвеститорите от тяхното идване до реализацията на  инвестиционния им проект. Много активно работим с индустриалните зони в страната  и „Тракия икономическа зона“(ТИЗ). Скоро предвиждаме да подпишем споразумение за сътрудничество с ТИЗ за още по-добро взаимодействие.“, каза Стамен Янев по време на откриването на събитието.

 

Той представи презентация с актуални данни за инвестициите в страната, дейността на БАИ и относно правенето на бизнес в България.

„Имаме установена сериозна автомобилна индустрия и очакваме в скоро време  да се установи производство на електрически автомобили  в България. Считам, че в скоро време  ще се утвърдим в стратегически  лидер в създаването на иновации ако не в цяла Европа, то поне на Балканите. Добрите условия за правене на бизнес в страната ни и стратегическото ни местоположение са  важна  предпоставка това да се случи.", заяви Изпълнителният директор на БАИ.