Разширено търсене

Новини

« Обратно

СТАМЕН ЯНЕВ ОТКРИ ВТОРИЯТ ДЕН ОТ ФОРУМА DEFENCE INDUSTRY: GLOBAL COOPERATION FORUM 2017 CONFERENCE & EXHIBITION

11 юли 2017

На 11 юли 2017 г. Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции /БАИ/ откри вторият ден форума „DEFENCE INDUSTRY: GLOBAL COOPERATION FORUM 2017 CONFERENCE & EXHIBITION“, който се провежда в гр. София в периода 10-11-12 юли 2017г. и е под патронажа на Президента на Република България, Румен Радев.

С участието си в  панела " COOPERATION IN CYBERSECURITY & INNOVATION", Стамен Янев  представи основните дейности на агенцията, Иновационна Стратегия за Интелигентна Специализация /ИСИС/, Закона за насърчаване на инвестициите в България  и възможностите, които БАИ предлага на инвеститори избрали България за реализиране на своята инвестиция.

 

„Иновационната стратегия за интелигентна специализация обхваща четири приоритетни области – машиностроене и мехатроника, чисти технологии,

Биотехнологии и най-вече технологии, насочени към здравето, тъй наречените информационни и комуникационни технологии, както и в креативни и рекреативни индустрии. Считам, че в трите първи области, които изброих, и в отбранителната и в аерокосмическата индустрия, изследванията могат да бъдат концентрирани, така че да намерят своята реализация.

БАИ работи  активно  в сферата на иновациите, като част от управителния съвет на Националния иновационен фонд. Считаме, че възможността да се инвестира в иновации, колкото и рисково да е, все пак дава една възможност на човек да погледне към бъдещето и да се позиционира по правилен начин в динамичното развитие на световния пазар. Аз вярвам във формулата, че лидерството е равно на иновации плюс инвестиции.“, сподели Изпълнителният директор на БАИ пред присъстващите участници във форума.

 

По време на изложението във втория ден, Стамен Янев разговаря с участници от  японски, американски и турски компании,  с които обсъдиха бъдещи  срещи с цел привличане на инвестиции от тяхна страна в България.

 

В тридневния форум  „DEFENCE INDUSTRY: GLOBAL COOPERATION FORUM 2017 CONFERENCE & EXHIBITION“ присъстваха  компании от отбранителната и гражданската индустрия, машиностроенето, ИКТ сектора, иновациите, сигурността и

Киберсигурността , старт-ъп компании, а така също и ръководители от министерство на отбраната, служители на различни министерства и агенции, дипломати, военни и търговски аташета от държавите− традиционни партньори и клиенти на българската отбранителна индустрия.

Форума се проведе с подкрепата на ИАМСП, Сдружение „Клуб Отбранителна Индустрия“, CASTRA и БАН.