Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев представи възможностите за инвестиции по време на Българо-корейски бизнес форум

28 март 2018

В София  се проведе Българо-корейски бизнес форум, официално открит от заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

 

Стамен Янев,Изпълнителен директор на БАИ представи презентация за възможностите, които предлага страната ни на чуждестранни инвеститори. Той постави фокус върху това как агенцията може да бъде полезна за присъстващите компании , как агенцията за инвестиции подпомага реализизацията на инвестиционни проекти. Изпълнителнията директор на БАИ представи основните предимства на страната ни: икономическа и финансова стабилност,  висококвалифицирани специалисти, ниски данъци и достъп до големи пазари.

 

Участие в събитието взеха над 10 иновативни корейски компании в сферата на козметиката, храните, медицински и потребителски стоки, които проявяват интерес към партньорство с български фирми.

 

Форумът се провежда в резултат на договореностите, постигнати при посещението в България на министър-председателя на Република Южна Корея Ли Нак-Йон – през месец октомври миналата година. Oсновна тема на разговорите между двамата премиери беше задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и иновациите.

 

През октомври в България беше учредена и Българо-корейска търговска камара. Тя е организирана съвместно от български и корейски търговски и индустриални дружества, които имат дългогодишен успешен опит в деловите отношения между двете държави. В Българо-корейския бизнес форум участие ще вземат и представители на корейското Министерство на търговията, индустрията и енергетиката, както и на Корейската камара на търговията и индустрията.