Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев представи възможностите за инвестиции в България пред 100 фирми в гр. Ниш

19 март 2018

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции представи възможности за инвестиции и правене на  бизнес в Република България пред  повече от 100 компании,  по време на бизнес форум в гр. Ниш, Република Сърбия. Събитието се провежда в периода 18-19 март 2018 г. в гр. Ниш.

Форумът беше открит от заместник министър-председателя на България Томислав Дончев и вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия Зорана Михайлович.

В рамките на форума Стамен Янев проведе срещи с потенциални инвеститори от двете държави, представи възможностите, които страната ни може да им предложи и подробно разясни  прилаганите мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

Участие взе заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който акцентира и на възможностите в сътрудничество и създаване на смесени предприятия в областта на селското и горското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, енергетиката, строителството, телекомуникациите, транспортните услуги.

Във форума присъстваха повече от 100 компании от двете държави, ръководството на Тъговско-промишлената палата на Сърбия, кметове и представители на общините Видин, Кюстендил, Костинброд, Сливница, Драгоман, Димитроврад, Ниш, Пирот, Сурдулица, Княжевец, и др.