Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев: Преговаряме с инвеститор за разкриването на нови 500 работни места в гр. Враца

04 октомври 2018

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/, Стамен Янев представи инвестиционните условия в България и как те помагат на потенциалните инвеститори.

Той заяви пред присътващите, че за периода 2017- 2018 г., БАИ е сертифицирала 12 проекта на стойност 405.3 млн.лв., които ще разкрият нови 1090 работни места. Проектите са в различни сектори, сред които производство, преработвателна промишленост и др. До момента 16 Общини в СЗР  са приели Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение и издаване на сертфикат клас В.

"В момента заедно с кмета на гр. Враца, Калин Каменов водим преговори с инвеститор за разкриването на нови 500 работни места в гр. Враца", сподели Стамен Янев пред участниците и гостите на форума.

Калин Каменов, кмет на гр. Враца, взе участие в първия панел на дискусията. В своята презентация на тема „Как да създадем привлекателна дестинация за инвестиции“ той засегна основните предизвикателства пред бъдещите инвеститори във Враца и региона.

„Важно е да познаваме нуждите на бизнеса и с общи усилия да му помагаме“, подчерта Каменов.

Темата беше продължена с представянето на Националната компания „Индустриални зони“ като партньор на инвеститорите в България.
Видеопослание към участниците в икономическия форум отправи еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел.
На форума, който се провежда в два поредни дни, присъстваха още областният управител на област Враца Малина Николова, заместник-областният управител Лъчезар Попиванов, кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, представители на местни и държавни институции, на бизнеса и ученици.