Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев проведе работна среща с представителите на Саудитския фонд за публични инвестиции

07 март 2018

Стамен Янев проведе работна среща с  представителите  на Саудитския фонд за публични инвестиции /СФПИ/ в сградата на БАИ на 7 март.

От саудитска страна присъстваха,Мансур Алхавити- Трети секретар на посолството на Кралство Саудитска Арабия, Турки ал-Нуейсир – мениджър „Международни инвестиции“  в СФПИ, както и Харис ал-Мубарак – старши сътрудник в СФПИ.

В рамките на срещата Стамен Янев запозна гостите с възможностите за инвестиции в България, като постави акцент на ниските данъчни и оперативни разходи, насърчителните мерки за големи проекти и действията за намаляване на административната тежест

По време на разговорите Стамен Янев ясно заяви, че нашата страна желае да развива активно икономическите отношения между двете страни.

Обсъдена бе и  възможността за стратегическо сътрудничество и обмяна на опит между Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Саудитско-арабската генерална агенция за инвестиции (САГИА). Той представи и няколко инвестиционни проекта, чиято реализация би допринесла за активизиране на търговските отношения.

БАИ оказа активна подкрепа в организирането на срещи между представителите на Саудитския фонд за публични инвестиции и Министерство на икономиката,Министерство на туризма и Министерство на земеделието.