Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев се срещна с Ибрахим Басир, Представител на Посолството на Кралство Саудитска Арабия

11 октомври 2017

Г-н Ибрахим Басир, Представител на Посолството на Кралство Саудитска Арабия в София, се срещна със Стамен Янев, Изпълнителен  директор на Българска агенция за инвестиции /БАИ/ на 11 октомври в сградата на БАИ. Те обсъдиха състоянието на двустранните отношения, като изразиха ясно желание, че ще работят  за по-активно развитие на двустранните търговско-икономически връзки.

Дипломатът сподели, че Саудитска Арабия е направила значителна стъпка за по-добро използване на този потенциал и е отворила Посолство в София, като сега на ход е България за ответна инициатива. Според Стамен Янев и Ибрахим Басир, откриването на българско посолство в Рияд би имало незабавен ефект върху броя на туристите и интереса на предприемачите  от Саудитска Арабия.

Дискутирани бяха и възможностите за участие на БАИ, както и представянето на икономиката и инвестиционния климат на България на предстоящия бизнес форум в Рияд през месец ноември тази година, организиран от ИАНМСП. По време на планираната презентация арабските бизнесмени ще се запознаят с приоритетните сектори и възможности за инвестиции в Република България.