Разширено търсене

Новини

« Обратно

Стамен Янев взе участие в Българо- азербайджански бизнес форум

08 ноември 2018

На 7 ноември 2018 г. се проведе V–то заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическа сътрудничество. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо- азербайджански бизнес форум с провеждане на двустранни срещи, който се проведе на 7 ноември 2018 г. (сряда) в гр. София. Участие взеха официална делегация от Република Азербайджан, придружена от бизнес делегация от компании с дейност в сферата на хранително-вкусовата промишленост, машиностроене, енергетика и други сектори от общ интерес.  Целта на тяхната визита в България е да бъдат установени трайни отношения, основани на взаимноизгодно сътрудничество.

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ представи презентация на БАИ пред участниците на форума, атрактивната данъчна система на България, ниските разходи за правене на бизнес спрямо съседните ни държави. Представен беше и инвестиционния климат в страната и бяха разяснени предимствата, които предоставят мерките за насърчаване на инвестициите и държавните механизми за тяхното осъществяване.

Форумът беше открит от съпредседателите на междуправителствената комисия   г-жа Теменужка Петкова, министър на енергетиката на Република България и г-н Инам Керимов, министър на селското стопанство на Република Азербайджан. Участие в официалната част взеха представители на българските институции, ангажирани с насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Целта на бизнес визитата е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения между Република България и Република Азербайджан, да бъдат разкрити нови възможности за търговско и производствено сътрудничество и делови партньорства, както и за насърчаване на двустранните инвестиции в двете държави.