Разширено търсене

Полезни връзки

+ Световна асоциация на инвестиционните агенции

+ Консултанти за недвижими имоти

 • Colliers International

   

  Българският офис на Colliers International е основан през 1991, като компанията има над 75 служители в София и Варна, предлагащи пълна гама от услуги на корпоративни и частни клиенти.

   

 • Forton International

   

  Фортън е търговска компания за недвижими имоти обхващаща България, Сърбия, Македония и Косово. Партньор е на Cushman & Wakefield, най-голямата частна консултантска фирма за недвижими имоти.

   

 • MBL

   

  Ем Би Ел е асоцииран партньор на CBRE, компания включена в индексите Fortune 500 и S&P 500 с повече от 400 офиса в 50 страни и над 30 000 служители. Ем Би Ел е компания специализирана в областта на бизнес имотите, предлагаща пълна гама от услуги.

   

 • Bulgarian Mortgage

  We specialise in helping Bulgarian Foreign Nationals and UK Expats living in Bulgaria buy property in the UK – we offer independent mortgage advice and are the only UK mortgage brokerage to have a specialist department for Bulgarian’s.

+ Компании за подбор на персонал

 • AIMS Human Capital

  AIMS Human Capital  България е  член на глобалната мрежа AIMS  International. Тя оперира на всички 5 континента с над 80 офиса в повече от 40 страни.

 • Boyden

  Boyden is a global organization with a presence in every major business center in the world, operating under a single brand: Boyden. With the global support of their Boyden colleagues, our local partners have the ability and expertise to make the best decisions for their individual markets.

 • Bulwork

  Bulwork е първата агенция за подбор на персонал в България, специализирана в сферата на Информационните технологии и BPO. Компанията е основана през декември 2000 г. Извършва подбор на квалифициран персонал за различни софтуерни и хардуерни компании, контактни центрове и центрове за техническа поддръжка, ИТ звена на водещи банкови и държавни институции. Услугите ни са насочени както към големия, така и към малкия и среден бизнес.Компанията използва разнообразни канали и иноватитен подход за набиране на кандидати и разполага с голяма база данни на активно търсещи работа в ИТ и BPO кандидати. Благодарение на висококвалифицирания екип от служители, Bulworkпредлага услуги на най – високо ниво, оправдаващи доверието и очакванията както на клиентите, така и на кандидатите.

 • ConsulTeam
  Консултим Хюмън Кепитъл България (КХКБ) е консултантският клон на Консултим и от 2000 година предоставя на корпоративните клиенти професионални услуги в сферата на управление на човешкия Капитал, Обучение и развитие и оценка на персонал.

  Ние сме изключителен стратегически партньор на Mercer Human Resource Consulting, както и изключителен представител на Thomas International, TACK International и TMI.

 • Hill International

  HILL International Bulgaria е част от австрийската консултантска група HILL International, която има 40 офиса в около 30 държави. В България работи от 1991 г. с около 200 служители, като 120 от тях са психолози, специализирани в бизнеса.

 • ICAP GROUP България

  В областта на набиране и подбор на ръководен персонал, ИКАП България се специализира в позиции на средни и високи управленски нива, както и такива, които изискват специфични професионални умения. Ние търсим да привлечем хора, които ще донесат конкурентни предимства и ще добавят стойност на Вашата организация.

 • JobTiger

  Водеща българска компания за подбор на персонал

 • Manpower България

  Manpower Inc. е световен лидер в сектора на труда, основана 1948 година в Милуоки, САЩ. Световната мрежа на Manpower е от 4 500 офиси в 80 държави.
  В България е от 2006г.и има 5 офиса в страната -  Пловдив, Варна, Бургас и два в София

 • Synectica

  е водещата българска компания за управление на човешки ресурси. От създаването на компанията през 1991г., ние осигуряваме цялостни решения по подбора, мотивирането и развитието на персонала на производствени и търговски компании в цялата страна. Прилагането на съвременни психологически методи в управлението на човешките ресурси ни позволява да предлагаме гъвкави решения съобразени с динамичните промени на условията в България.

 • Педерсен и Партнерс

  Педерсен и Партнерс е водеща международна компания за подбор на управленски кадри.  Фирмата осъществява дейността си от 50 собствени офиса в 47 държави: 34 офиса с Европа и Общността на Независимите Държави, 7 офиса в Средния Изток и Африка, 9 офиса в Азия и Америка. Нашите корпоративни ценности Доверие- Взаимоотношения- Професионализъм се прилагат във взаимодействието както с клиентите, така и с кандидатите.

 • Болкан Талант ООД

  Болкан Талант ООД е иновативна и развиваща се с бързи темпове компания в областта на Човешките Ресурси и подбора на персонал. Предлага консултантски услуги в областта на човешките ресурси; подбор на персонал – административен персонал, специалисти, експерти, среден и висш ръководен персонал; помощ в освобождаването на служители; центрове за оценка на персонала. Централният офис е в гр.Варна и работи основно в Източна България - Русе, Бургас, Велико Tърново и т.н.

 • Easy Consult

  От 2004 година насам Изи Консулт се ползва с доверие като партньор на фирми и кандидати в различни сфери по отношение на решения в областта на подбор на персонал и временна заетост. Индивидуалният подход към нуждите на всеки наш клиент значително увеличава експертизата и портфолиото на Изи Консулт през годините.

  Изи Консулт успешно подпомага всякакъв тип бизнес в цялата страна – от Търговия на дребно и Електронна търговия, Финанси, Дискретно или Процесно производство, Комунални услуги, Хотелиерство и туризъм до Транспорт и Логистика. Независимо дали става въпрос за добре обучени работници или квалифицирани експерти и управленсkи персонал, нашият екип предоставя търсените служители навреме, ефективно и професионално.

  Имаме наети кандидати на различни позиции за едни от най-добрите работодатели на пазара, както в Администрация, така и в Инженерство, Информационни технологии, Счетоводство, Човешки ресурси, Продажби и Маркетинг, Доставки и други области.

 • UpSkill

  UpSkill е иновативна и бързо разрастваща се компания, съсредоточена върху предоставяне на консултантски услуги в сферата на подбора на персонал, IT и HR консултиране, разработване на проекти, кариерно консултиране и провеждане на различни обучения. Мисията на компанията е да бъде свързващо звено между бързо променящите се нужди на аутсорсинг индустрията и талантливите, амбициозни и търсещи реализация млади хора.  Екипът на UpSkill е сформиран от креативни и високо ефективни специалисти, които вярват в таланта на всеки!

+ Компании специализирани в изграждането на индустриални съоръжения и тяхното поддържане

 • "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД

  Компанията е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални и високотехнологични паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите.

 • СИЕНИТ ООД

   

  СИЕНИТ ООД e специализирана компания в изграждането на промишлени, обществени и жилищни сгради, в производството на бетонни и стоманобетонни изделия и в търговията със строителни материали. Компанията стопанисва и изгражда индустиалните зони Марица, Раковски и Куклен.
 • “Хоризонт - Иванов” ЕООД

  Основен предмет на дейност на дружеството е изграждане, строителство и реконструкции на индустриални и търговски сгради.

 • Tishman България

   

  Tishman Management Company е създадена през април 2005г. Компанията е местен клон на базираната във Великобритания Tishman International Management Limited, която е европейското поделение на Tishman International Companies - строителния консорциум, базиран в Лос Анджелис, САЩ.
  Основните дейности на Тишман включват проектиране, строителство, финансиране, придобиване и управление на недвижими имоти. Фирмата участва в съвместни предприятия с международни институции, както и с частни инвеститори.

   

 • Балканстрой АД

  Балканстрой АД е строителна компания създадена през 1994г. Дружеството осъществява пълен инженеринг на строителни обекти и е лидер в изграждането на промишлени, обществени и жилищни сгради, включително поддръжка, доставка и монтаж на машинно-технологично оборудване. Дългогодишни клиенти на Балканстрой АД са водещи международни индустриални компании като Холсим и Титан Цимент.

 • „Кордеел България” ЕАД

  „Кордеел България” ЕАД е белгийска строителна компания, част от групата от фирми Кордеел.  Компанията е специализирана в проектиране и строителството на производствени сгради и преработващи предприятия, складове за хранително-вкусовата  промишленост и лека индустрия, за автомобилната индустрия, за съхранение на опасни продукти, депа за отпадъци, търговски и офисни сгради.

+ Правни кантори

 • KPMG

  КПМГ е глобална мрежа от професионални фирми, предоставящи одит, данъчни и консултантски услуги. Кантората работи в 152 страни и имат 145,000 хората, работещи във фирми от цял ​​свят. Консултира клиентите, как да се справят с предизвикателствата при сделки и преструктуриране, изпълнение на договори, технологии при риск и съответствие.

 • Wolf Theiss

  Нашият офис в София e фокусиран във всички области на корпоративното право, финансите, недвижимите имоти и управление на бизнеса. Нашите юристи предоставят високи нива на професионални услуги и разполагат с подробни знания за бизнес средата, необходима да се даде практическа правна помощ на най-високо качество на широка гама от български и международни клиенти.

 • Адвокатско дружество Димов и Ташев

  Адвокатско дружество Димов и Ташев е адвокатско дружество учредено съгласно Закона за адвокатурата на Република България и е регистрирано в регистъра на адвокатските дружества при Софийска адвокатска колегия.

  Надежден консултант в областта на търговското и корпоративното право, признат от бизнес средите за своята компетентност и всеотдайност по време на важни сделки и при спорове с висок материален интерес, Адвокатско дружество Димов и Ташев предоставя широк комплекс от услуги на чуждестранни и местни физически и юридически лица. Нашият екип  от професионалисти в различните области на  правото преследва една основна цел: успехът на нашите клиенти.

 • New Balkans

  Корпоративните клиенти на кантората са с произход от различни страни и индустрии. През последните три години са консултирани частни инвеститори, международни тръстове, мулти-национални дружества и държавни органи.

 • Пенков, Марков и Партньори

  Пенков, Марков и Партньори e една от водещите правни кантори в областта на Административното право и процес. Кантората представлява клиенти по широк кръг от административни въпроси и процедури. Обхватът на практиката се разпростира в широк кръг от области, включително: нелоялна конкуренция, далекосъобщения, медии, капиталови и финансови пазари, застраховане, инвестиционно посредничество и управление на финансови средства, енергетика, природни ресурси, строителство, недвижими имоти и др.

 • Борислав Боянов и КО

  Основана през 1990 г., Боянов & Ко (по-рано Борислав Боянов & Co.) кантората предлага широка гама от интегрирани услуги с особена сила в M & A, преструктуриране, банковото дело и финанси, енергетиката и природните ресурси, ТМТ, интелектуална собственост, конкуренция, недвижими имоти и разрешаване на спорове.

 • Джигов, Гугински, Кючуков и Величков

  Джингов, Гугински, Кючуков и Величков предоставя правни услуги на международни и местни корпоративни клиенти. Адвокатска кантора съветва държавни и частни предприятия, които инвестират в България, голeми международни инвестиционни и търговски банки, инвестиции в ценни книжа, фондове за рисков капитал, недвижими имоти, неправителствени организации и международни финансови институции за развитие.

 • Тончева и партнърс

  Стратегическата насоченост на кантората е в областта на корпоративното право, концесиите, Европейско бизнес право, обществените поръчки, медийно и авторско право, интелектуална собственост, правно обслужване на формите на публично-частно партньорство.

 • Belokonski Gospodinov & Partners

  Belokonski Gospodinov & Partners, в съдружие с Karasek Wietrzyk Rechtsanwälte е международно действаща българска правна фирма. Адвокатите на фирмата обхващат всички аспекти на корпоративното и търговското право. Фирмата предоставя цялостна вътрешни и международни правни консултации, чрез мултидисциплинарен консултиране.

 • Илиев и партньори

  “ИЛИЕВ И ПАРТНЬОРИ” е българска правна кантора, специализирана в предоставянето на висококачествено и комплексно правно-консултантско обслужване на корпоративни клиенти.

 • Георгиев, Тодоров и Ко

  Георгиев, Тодоров и Ко е създадена през 1991 г. - една от първите български правни кантори. Кантората осигурява корпоративни правни услуги, с акцент върху финансовия сектор, рисков капитал, обезпечения и кредитиране, телекомуникации, ИТ и споровете, голяма клиентска база и редица чуждестранни инвеститори

 • Арсов, Начев, Ганева

  От своето основаване Арсов Начев Ганева Адвокати и юридически съветници развиват една от водещите кантори в България, чиято дейност обхваща всички области на търговското право със силен фокус върху съдебните спорове.

 • Адвокатско дружество „Пенев”

  Адвокатско дружество „Пенев” предоставя правни услуги в почти всички сфери на правото. Дружеството постепенно се развива и днес е една от малкото български кантори с реално изградена мрежа от офиси в страната, а и извън нея, с офиси в трите най-големи града (София, Пловдив, Варна) и международна подкрепа, базирана в Лондон и Женева. Вече 20 години на пазара, Адвокатско дружество „Пенев”  e ключов партньор на чуждестранните инвеститори в страната.

 • Адвокатско дружество "Рангелова и Гатев"

  Рангелова и Гатев е динамична правна фирма, която е фокусирана върху клиента, следвайки най-добрите традиции на независимост, всестранност на обслужването, качество и личен ангажимент. В Рангелова и Гатев поставяме силно ударение на професионалния подход, без да губим от поглед основната цел - самият клиент. Клиентите ни разпознават не само в резултатите, но и в конструктивната работа с индивидуален почерк.

+ Съветници по бизнес стратегия и други консултантски услуги

 • COFACE

  В продължение на почти 70 години Кофас, световен лидер в кредитното застраховане, спомага за развитието на бизнеса на редица компании и допринася за създаването на устойчив растеж в световен мащаб.

 • Arton Capital

  Arton Capital е глобална фирма за финансово консултиране, предоставяща индивидуални услуги по програмите за привличане на инвестиции от квалифицирани имигранти. Фирмата работи с държавни институции и индивидуални клиенти по целия свят

 • Бизнес Интелект ООД

  Бизнес Интелект ООД е създадена през 1991г. Компанията е специализирана в предоставяне на консултански услуги на клиенти, които инвестират в България в т.ч. проектно – инвестиционно консултиране, както и услуги на високо професионално ниво свързани с М&А, преструктуриране и с публичния сектор.

 • Груп – Ай Пи Ес

  От 1992г. Груп – Ай Пи Ес специализира в управлението на големи индустриални проекти. От 2003г., като част от групата, Ай Пи Ес България предлага широк спектър от консултантски услуги, покриващи целия обхват дейности по подготовката и реализацията на инвестиционни проекти, вкл. предварителни проучвания, изготвяне генерален план, бюджет и календарен график, разрешителен режим, договаряне и управление на проекта по време на реализацията, до издаване на разрешително за ползване.

 • МАРШ България

  МАРШ България е част Marsh & McLennan Companies глобалният лидер в консултирането, предоставяйки решения в областите риск, стратегия и човешки капитал. Компанията има повече от 55000 служители в  430 представителства в 120 държави. В България компанията има 50 професионалиста, които обслужват 340 дългогодишни клиенти, предимно големи чуждестранни инвеститори. Марш предлага пълен спектър от риск и застрахователно консултиране, както и управленско консултиране. Освен за България, компанията отговаря за Македония, Албания и Косово, като представя услугите на цялата група MMC.

 • Тринити Корпорейт Сървисис

  Тринити Корпорейт Сървисис е водещ, независим доставчик на изнесени (аутсорсинг) услуги в областта на корпоративното управление и счетоводството. До момента Тринити е работила с над 1000 фирми за успешното им стъпване на пазара в Централна и Източна Европа и понастоящем Тринити администрира над 14 милиарда евро активи на наши клиенти. Ние имаме офиси във Варшава, Краков, Вроцлав, Прага, Букурещ и София.

 • Бейтс

  Бейтс предлага всички видове проектантски услуги, както и услуги по управление на проекти и управление на строителството, и всякакви свързани с това консултантски услуги. Ние работим в различни сектори като търговия, офиси, промишлени обекти, нефт и газ, складове и логистика, хотели и места за отдих, жилища. Българският офис на Бейтс работи от 1993 г. и е бил част от много знакови проекти в цялата страна, работейки за частни клиенти, инвеститори в недвижими имоти и предприемачи, банки, фондове, обществени и неправителствени организации.

 • „КЕПИТЪЛ КЪНСТРАКШЪН & ИНВЕСТМЪНТ”

  Ограничено отговорно дружество в областта на строителната индустрия , насочило дейноста си в сферата на управлението на инвестиционни проекти – инвеститорския контрол. Дейността на дружеството , обхваща проекта от неговата идейна фаза, до реализирането му до ключ! Инвестиционния цикъл от намерението , концептуалното решение за проекта, закупуване на подходящия терен, контрол по време на проектирането , фактическо строителство , инвеститорски контрол през цялото време на строителния период,  до крайна фаза на въвеждане в експлоатация , както и получаване на разрешение за ползване (акт обр.16)!

   

 • Sabevi

  Събеви Груп е специализирана компания в управлението на строително инвестиционни  проекти. Ние разполагаме с екип от архитекти, инженери, дизайнери, строители и технически ръководители.

  Организираме целия процес от идеята до неговата реализация и въвеждане в експлоатация. Работим от години  с Български и чужди инвеститори. Доверяват ни се защото ние инвестираме на българският пазар както наши средства така и на нашите клиенти.

  Имаме потенциал и опит както с фабрики, магазини, складове, жилищни и офис сгради, така и с еднофамилни къщи.

  Събеви Груп  е ценен партньор, защото добавя стойност за Инвеститора.

 • Emerging Europe

  We help our clients navigate through this complex environment – reaching the right people, communicating messages and achieving goals.

  Why Emerging Europe is a London-based marketing and public relations agency specialised in location promotion and Central and Eastern Europe.

  We support both governmental and regional authorities, as well as businesses from the region in exploring other markets and their equivalents from around the world interested in doing business with Emerging Europe.

 • FLANDERS I WALLONIA
 • Корект Проект

  Корект Проект е компания, специализирана в цялостното управление на строително-инвестиционни проекти. Сред услугите, които предоставя, са оптимизация и контрол на разходите, елиминиране на рисковете, установяването на пълен контрол на проекта. Компанията има в портфолиото си търговски, офис и жилищни сгради, но безспорното й предимство е в гарантирането на  висока ефективност и качество при индустриални и логистични проекти. Екипът е ангажиран с поддържането на високо ниво на работа в рамките на цялостния процес по изграждане – от инвестиционното намерение до получаването на разрешение за ползване.

   

  Към днешна дата имаме реализирани и работим по множество индустриални проекти с водещи технологични процеси, някой от които са:

  -               Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД - „Завод за сглобяване на електронни управления за автомобилни климатични системи с. Гурмазово, общ. Божурище, България”.

  -               MAGNA Powertrain Plovdiv  EOOD - Разширение на производствена и офисна сграда към предприятие за автомобилни помпи в УПИ 105296, кв.105, по плана на Индустриална зона „Раковски” община Раковски, Пловдивска област

  -               Булмат ЕООД- „ЗАВОД ЗА ГЪВКАВИ СЪЕДИНЕНИЯ И АКСЕСОАРИ ЗА САНИТАРНА ТЕХНИКА“ – I ЕТАП, УПИ I, кв. 333 НА „БИЗНЕС ЗОНА“, ГР. ДОБРИЧ

  -               „Крафт Фуудс България” АД „Разширение на производствена сграда във ФШИ гр. Своге”,

  -               Софарма Трейдинг АД – “Склад за търговия на едро с лекарствени продукти, офиси и ограда”  гр. Варна

  -               Престиж 96 АД – Релокация на 11 етапа на производствени мощности в новопостроена фабрика гр. В. Търново

  -               Кока-Кола ХБК България АД - Управление на няколко строително-инвестиционни проекта

 • „LAGO CONCEPT” ЕООД

  LAGO CONCEPT” ЕООД е фирма с основен предмет на дейност проектиране и производство на мебели и обзавеждане. Компанията е създадена през месец октомври 2006 г. катонаследник на друга фирма - Legato Design. Основната цел на тази трансформация е чрез по-добра организация да се постигне по-цялостно посрещане на нарастващата нужда от уни-кално и качествено обзавеждане. Основната дейност на „LAGO CONCEPT” е обхващането на целият процес от създаването на уникални интериорни пространства до производствотои монтажа на обзавеждането, посредством влагане на най-модерни технологии. Основната част от клиентите на фирмата са фокусирани в по-високата ценова категория, където фокусът е върху уникалността на дизайна и използваните материали. Сред нашите корпоративни клиенти са големи 4 и 5 звездни хотели, големи търговски компании и частни клиенти от българския и европейски пазар.

 • Европроджект ООД

  Адрес: ул. Цар Шишман 43, София 1000

  Телефон: +359897547565

  Интернет сайт: http://europroject.bg

  Имейл: pierre.ponsar@europroject.bg

  Сектор на дейност: Фирма за консултантски услуги, специализирана в изготвянето на европейски проекти

  Брой служители: 8

  Година на установяване в България: 2005

  Управители: Пиер ПОНСАР

 • Булпрофит Консулт ЕООД

  Булпрофит Консулт ЕООД извършва професионални счетоводни услуги и консултации на физически и юридически лица.Компанията предлага абонаментно счетоводно обслужване на еднолични търговци и търговски дружества с различни предмети на дейност (строителство и недвижими имоти, производство, търговия, услуги, туризъм и др.).

   

+ Търговски и двустранни камари

 • Българската търговско промишлена палата

  Българската търговско промишлена палата (създадена през 1895 г.) е независимо, неправителствено сдружение за подпомагане, насърчаване, представителство и защита на стопанските интереси на своите членове, допринасящо за развитието на международното икономическо сътрудничество и оказване на съдействие за европейската и международна интеграция на РБългария. Дейността на Палатата се основава на принципите на доброволно членство, автономия и самофинансиране. БТПП се стреми към установяване на коректни и етични взаимоотношения сред бизнес - средите.

 • Българска стопанска камара
  БСК е единствената българска бизнес организация, член на BUSINESSEUROPE – организация на европейския бизнес от конфедеративен тип, чрез която представлява интересите на българските фирми и работодатели на европейско ниво.
  Камарата участва активно в работата на Международната организация на работодателите (IOE), Международната организация на труда (ILO), Европейския икономически и социален комитет (EESC) и Форума на работодателските организации от Югоизточна Европа (SEEEF). БСК е сред учредителите на Съюза на черноморските и каспийски конфедерации на предприемачите (UBCCE).
  БСК има подписани договори за сътрудничество с над 70 национални работодателски и бизнес организации от най-развитите страни в Европа, Азия, Америка и Африка.
 • Германо-Българската индустриално-търговска камара

  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) действа като свързващо звено между икономиките на Германия и България. Нашата мрежа от членове обхваща над 450 германски, български и международни фирми.

 • Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

  КРИБ е "Гласът на българския бизнес", който произвежда три-четвърти от БВП на България, членовете му създават работа на над 700 000 души, обединява над 10 500 компании, колективни и индивидуални членове и осигурява над три-четвърти от българския износ.

 • Италианска търговска камара в България

  Италианската търговска камара в България е регистрирана по българското законодателство в СГС и е призната от Италианското правителство с Декрет на Министерство на Икономическото развитие по смисъла на Закон № 518 от 1-ви юли 1970 г., който представлява интересите на компании, които имат или които се интересуват от установяване на бизнес и търговски отношения между България и други европейски държави.

  Предоставя специализирани услуги като маркетингови проучвания, местни и международни търговски норми и разпоредби, информация за контакти на търговски и професионални организации, информация за насърчителни мерки за чуждестранни инвестиции, информация за потенциални бизнес партньори, както и изготвяне на медийни планове за България и промоционални кампании, организиране на търговски делегации и търговски мисии.

 • Браншови организации

+ Изпълнителни агенции

Министерства

+ Министерство на икономиката

+ Министерство на финансите