Разширено търсене

Новини

« Обратно

За пореден път „Инвеститор на годината” награждава успешния бизнес у нас

10 януари 2013

Победителите в конкурса „Инвеститор на годината 2011”

 

Българска агенция за инвестиции (БАИ) организира за седми пореден път годишните награди „Инвеститор на годината“. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. След броени дни, на 15.01.2013г., ще бъдат отличени победителите за 2012 година.

 

Отличията се връчват на фирми,  направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката, разкриването на нови работни места и стимулирането на по-бърз икономически растеж, придържайки се към високи норми на корпоративна и социална отговорност.

 

Проектът „Инвеститор на годината” има за цел да покаже развиващите се бизнеси, като не дискриминира компаниите по вид, големина и произход. В конкурса могат и участват всички компании, опериращи в България, които са инвестирали в страната през 2012 г.

 

И тази година, както и в предишните издания на конкурса, интересът към наградите на правителствената агенция беше сериозен. Кандидатстващите проекти бяха оценявани не само според размера на вложените капитали и създадените нови места. Важни критерии за оценка бяха също използването на високи технологии, експортен потенциал и иновации.