Разширено търсене

Машиностроене

Новини

« Обратно

Great Wall стъпва и на румънския пазар

12 август 2014

 

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс" започва износ на автомобили с марката Great Wall за Румъния, става ясно от съобщение на компанията. Вчера в северната ни съседка е бил подписан договорът за сътрудничество с румънския вносител Alexandros Motors.

За българския производител това е още един съседен пазар, на който ще бъдат предлагани ловешките автомобили. След като коли с марката Great Wall могат да бъдат намерени вече в Македония и Сърбия, компанията се цели и в румънския пазар. Плановете включват още и пазарите на Словакия и Унгария.

Румънският пазар се характеризира с търсенето на автомобили на по-достъпни цени, каквато е местната марка „Дачия". Вероятно от Great Wall ще се опитат да отхапят част от нейния пазар. От румънския партньор на „Литекс моторс" потвърждават, че именно ниската цена на ловешките коли ще им осигури клиенти в Румъния.

Освен това от особено важност е и близостта на производителя до точката на продажба - доставката на превозните средства ще се извършва в много по-кратък срок, което е важно предимство за крайния потребител, коментират от Alexandros Motors.

„Литекс Моторс" ще започне износа за Румъния със SUV автомобила Great Wall H6 и пикапа Steed 5, като и двата модела ще се предлагат с бензинови и дизелови двигатели. Мрежа от 20 дилърски предствителства, разположени в най-големите румънски градове, ще осигурява дистрибуцията и поддръжката на автомобилите произведени в България.

 

Източник: Money.bg

Photo: http://greatwall.bg/