Разширено търсене

Логистика

Новини

« Обратно

България ще получи 170 млн евро от ЕС за ремонт на пътища в периода 2014 – 2020

25 септември 2013

 

В края на тази седмица министърът на Регионалното развитие Десислава Терзиева ще обяви програма за ремонт на 700 км второкласни пътища в тежко състояние. Необходимата сума за ремонтите е около 200 млн. лв., според председателя на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков, цитиран от БТА.


Г-н Чайков каза още, че общо около 170 млн. евро ще са достъпни по новата оперативна програма на ЕС - „Региони в растеж 2014 - 2020” за ремонт на второ и третокласни пътища, които са свързани с трансевропейските коридори.


Той добави, че властите ще трябва да намерят алтернативни източници на финансиране за второ и третокласните пътища, които не са свързани  с трансевропейските коридори, като държавния бюджет или различни заеми.


Г-н Стефан Чайков обясни, че новите търговете за текущ ремонт и поддръжка на пътищата по области ще бъдат обявени най-вероятно през февруари догодина. Така ще има достатъчно време за провеждането им до август - октомври, когато изтича срокът на сега действащите.


източник: novinite.com