Разширено търсене

Химическа промишленост

Успешни примери

« Обратно

Тракия Глас България

Основана: 2005г.

Местоположение: гр. Търговище

Служители: 1 500

Продукти: плоско, домакинско, автомобилно, обработено стъкло

 

Комплексът от стъкло е съставен от заводи за стъкларски изделия, плоско стъкло, стъклени домакински изделия, огледала и автомобилно стъкло. Етапите на инвестиционния проект бяха завършени между 2005-2010.

Заводите за плоско стъкло и стъкларски изделия използват суровини (пясък, калцинирана сода, доломит и варовик) от местното производство. Заводът за стъкларски изделия има най-голямата стъкларска пещ на Балканите. Основните и клиенти са Икеа, Coca Cola, Tesco, Walmart и др.

 

Заводът за стъклени домакински изделия произвежда обработено стъкло за фурните и хладилниците на Indesit, Bosch, Electrolux и др. Заводът за плоско стъкло е  първото подобно съоражение на Балканите. Плоското стъкло е високо технологичен продукт, използван основно в строителна, автомобилната и мебелната индустрии, домакински уреди и селско стопанство, в слънчеви колектори и в соларни клетки, генериращи енергия.

 

Шишеджам България доставя 6 млн. чаши за Световното първенство по футбол в Германия през 2006г., или половината от цялата поръчка. През 2010г. за първенството в Южна Африка компанията доставя пълната поръчка, или 13 млн чаши.

 

Последният проект на Шишеджам в България е инвестицията в завод за автомобилно стъкло през 2011, чийто клиенти  са Audi, BMW, Dacia, Ford Europe, and Renault.

 

Годишният приход от мощностите е  €128 млн.(€ 113 млн. от международни продажби).